Seçimler neye göre yapılıyor?
Biz seçim yapmıyoruz aslında “kabulleniyoruz” Seçtiğimiz siyasi partiyi doğduğumuz ortam yaşadığımız çevre belirliyor. Sünni bir aile de doğan kendine en yakın olan siyasi partiyi, Kürt bir aile de doğan Kürt partiyi, Alevi bir aile de doğan yine kendine en yakın olan partiyi seçiyor. vs. Hatta seçmiyor, çevresine uyumlu olarak kabul ediyor sadece.
Parti ne derse doğru, ne yaparsa haklı bulup biat ediyor sonra. “Bir rakibinin olması insanı daha iyisini yapmaya zorlar”Karşınızda ki DÜŞMAN DEĞIL.
Kendine en çok benzeyeni kabul ettikten sonra, İkinci aşama olarak diğer partileri düşman görmek geliyor.Kendi tuttuğu siyasî parti dışındaki partiler çok mantıklı da konuşsalar başarılı işlere de imza atsalar asla hoşgörü göstermiyorlar. Düşman belledikleri için hiç birini onaylamıyor, aşağılıyor dışlıyorlar.
Seçimlerimizde özgür olmalıyız
Halbuki birçok insan karşı görüşteki partiyi tutan bir ailede doğmuş olsaydı şu an tuttukları partiyi eleştiriyor, eleştirdikleri partiyi savunuyor olacaklardı. Seçim yapmak; Seçim yapmak zekâ, adalet ve cesaret gerektirir.
Sizden olmayan bir parti de doğru bir şey söylediğinde “Evet doğru” diyebilmek, Başarılı bir iş yaptığında “Takrir etmek” Yada kendi tuttuğu parti yanlış yaptığında aklamaya çalışmadan rahatlıkla “maalesef burada yanlış yapıyorlar” demek her baba yiğidin harcı değildir.
Ama bunları söyleyebilen, doğru konuşan düşmanı bile olsa “doğru” yanlış yapan kendi babası bile olsa “yanlış” diyebilen, adil olan ve ona göre cesaret gösterip taraf belirleyen kişi seçim yapabilen kişidir.
Yaşadığınız her şey elbette ki sizin seçiminizdir. Ama, gerçekten sizin “seçim ”iniz mi?