Ryan, henüz 6 yaşında bir çocuk. Youtube’da 12 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Tanıttığı oyuncaklar yardıma muhtaç çocuklara bağışlanıyor. YouTube’da oyuncak tanıtarak ayda yaklaşık 1 milyon dolar kazanıyor.
Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri Ryan’nın yaşıtları olan ve katledilen bebek sayısı 26 bini geçti. Suriyeli Aylan da 5 yaşındaydı. Ryan’nın sahip olduğu hakları istemiyordu. Onun tek istediği savaştan, bombalardan kaçıp hayatta kalabilmekti. Lakin olmadı. Tüm dünyanın gözleri önünde insanlık öldü. WWW. yani web’in kurucusu Tim Berners-Lee webfoundation.org blogunda yaptığı açıklamada:
İnternetin herkes için açık, özgür ve yaratıcı bir alan olması gerektiğine inanan Berners-Lee, insanlar arasındaki dijital uçurumu kapatmamız gerektiğini söylüyor. İnternet erişimi olan ve olmayan kişiler arasındaki uçurum, halihazırdaki eşitsizlikleri daha da derinleştiriyor. Eğer bir kadınsanız, yoksulsanız, kırsal alanda veya düşük gelirli bir ülkede yaşıyorsanız veya bunlardan birkaçıysanız internet erişiminiz olmaması son derece muhtemel. Günümüzde ‘çevrimdışı’ olmak, öğrenme, para kazanma, değerli hizmetlerden ve demokratik bir tartışmaya katılma fırsatından mahrum kalmak anlamına geliyor. Eğer bireyler arasındaki dijital uçurumu kapatmak için ciddi yatırımlar yapmazsak geriye kalan bir milyar insan 2042’ye kadar internet bağlantısına sahip olamayacak. Bu da geride kalmış bir jenerasyon oluşturacak. [1]
Sadece çöpe giden gıdalarla tüm dünya doyabilecekken, 852 milyon kişi aç uyuyor, her 4 saniyede 1 kişi açlıktan ölüyor! #DünyaTasarrufGünü Teknoloji insanlık tarihinde en ileri seviyelere ulaştı. Aynı medeniyet tarihte hiç olmadığı kadar vicdanını, insanlığını kaybetti. İnşallah en kısa zamanda tüm dünyada daha eşit, adil günlerin yaşandığı dönemleri görürüz.
Kaynaklar:
[1] https://www.dunyahalleri.com/webin-kurucusu-buyuk-sirketleri-dizginleyin/