KPSS Coğrafya Nasıl Çalışılır?
Lisans/Önlisans düzeyinde adayların en sevdiği derslerden biri Coğrafya’dır. Hem görsel olması hem de pratikte bilginin somut olarak görülmesi Coğrafya’nın daha rahat anlaşılmasını sağlamaktadır. KPSS Coğrafya’da temel lise bilgilerinizi harita bilgilerinizle tekrar edip bol soru çözerek çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.
KPSS Coğrafya Çalışma Teknikleri
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS’de Coğrafya’dan Genel Kültür Genel Yetenek kapsamında 17 soru sorulmaktadır.
KPSS Coğrafya Konularının sorulara dağılımı şu şekildedir;
Türkiye’nin fiziki özellikleri; %12 yani 7 soru
Türkiye’nin beşeri özellikleri; %5 yani 3-4 soru
Türkiye’nin ekonomik özellikleri: %13 yani 7-8 soru
KPSS Coğrafya’dan Tulum Çıkarmak Zor mu?
Coğrafya genelde KPSS adaylarının sevdiği bir derstir. Eleyici ve zor 1-2 soru dışında adaylar Coğrafya sorularına doğru yanıt verebilmektedirler. Coğrafya dersinde konuları hızlı ve seri bir şekilde bitirdikten sonra farklı kaynaklardan bol soru çözerek pekiştirebilirsiniz.
KPSS Coğrafya dersi için en etkili yöntemlerden biri Türkiye’nin fiziki, beşeri, ekonomik özelliklerini işlerken boş harita çizip bilgileri harita üzerine işleyerek çalışmaktır. Böylece hem görsel hem de yazarak çalışıldığı için konu sonrası 1-2 test çözerek konuyu tamamen pekiştirebilirsiniz.
KPSS Coğrafya İpuçları
Eğer elinizin altında farklı coğrafya atlasları varsa veya Google’dan görsel, video aramalarla konuyu destekleye bilirseniz KPSS Coğrafya sizin için en keyifli derslerden biri olacaktır.